Priroda i zdrav život

Život uz prometan saobraćaj, veliko zagađenje vazduha, stalnu izloženost buci i stresu, stvorio je potrebu da se makar jednom godišnje, iz zdravstvenih razloga organizuje boravak u prirodi, na planini, reci, moru… Naš, “kamperski” način boravka na planini za decu, konzumiranje domaće zdrave hrane i zabave bez televizije, računara i telefona, čine da boravak u kampu bude idealan odmor i prava terapija. Cilj ovog kampa je da deca razvijaju ljubav prema prirodi, a posebno prema boravku u planinama.

Mladi izviđači – orijentacija u prirodi

Kroz zabavan način deca uče kako da se orijentišu u prostoru i snađu uz pomoć karte i kompasa. Ako dobro slušaju i nauče osnovna pravila, dobiće zadatak da reše zagonetku i na taj način skupe brojeve i slova, a možda i sklope reč od pronađenih slova.
Deca su podeljena u ekipe, koje se takmiče … Sa svojom ekipom učestvuju u igri, prate kartu i možda i osvoje prvo mesto!

Podizanje šatora

Deca vole kućice, šatore i mesta za skrivanje. Verovatno ne postoji dete na ovom svetu koje nije u nekom trenutku pokušalo da napravi šator ili skrovište za igru.
Na ovoj radionici deca uče osnove kampovanja i logorovanja. Podeljeni u male grupe i kroz timski rad i saradnju, a uz stalan nadzor animatora, deca podižu šatore i imaju priliku da izbliza vide kako izgleda kampovanje u prirodi.
Tokom ove aktivnosti deca se upoznaju sa neophodnom opremom za kampovanje i njihovom upotrebom. Upoznaju prednosti boravka u prirodi, daleko od interneta i malih ekrana.

Igre bez granica

Jahanje

Rešili smo da obradujemo naše drugare i omogućimo im da se, makar na kratko, bave ovim veoma ekskluzivnim i božanstvenim sportom, nažalost ne tako dostupnim široj populaciji. Niko ne ostaje imun na čari konjičkog sporta.
Jahanje se kroz istoriju koristilo za putovanja, lov, ratovanje, sport i razonodu. Danas može da bude rekreativna zabava, psihoterapija za sve uzraste, ali i ozbiljan trenažni proces.
Kako bi deca bila bezbedna, jašu uz pomoć iskusnog instruktora u čijem prisustvu su konji mirni i opušteni.