Rekreacija i avantura

Zip-line ili spuštanje niz žicu

Zip Line je nastao pre nekoliko stotina godina u zabačenim krajevima Južne Amerike kao način da se prirodni pad terena iskoristi za transport ljudi i tereta. Dovitljivi starosedeoci su debelim kanapima spajali tačke na različitim visinama i niz kanape spuštali teret, a zatim su počeli da ih koriste i za lični transport. Poslednjih nekoliko godina Zip Line je postao svetska atrakcija i svojevrstan vid zabave. Širom sveta se na najatraktivnijim lokacijama postavljaju Zip Line linije: u prašumama Južne Amerike, Dalekog istoka, preko reka i kanjona u SAD, jezera, zaliva, gde god priroda pruža nezaboravan vidik. Mogu biti dugački od 100-ak metara pa do najdužeg koji je dug čitavih 8 kilometara.

Vožnja kvadova na poligonu po travi ili snegu

Većina dece, a posebno dečaci, mašta kako će jednog dana da voze automobile. Zbog toga je kamp MOJ SUPER RASPUST za svoje super drugare pripremio posebna Bagi vozila -kvadove (motore na 4 točka) prilagođena za decu. To su atraktivni četvorotočkaši, modernog dizajna, koji se mogu kretati ograničenom brzinom, pa ne postoje bojazan da će se neko od naših malih drugara uplašiti ili će ga uhvatiti panika. Na posebno pripremljenom terenu, oivičenom gumama radi sigurnosti, i uz prisustvo iskusnih instruktora deca po prvi put sedaju za volan. Prilika da upravljaju vozilom podiže adrenalin i mami osmehe na licima.

Zorbing na travi ili snegu

Zorbing je nastao na Novom Zelandu pre skoro 20 godina, i do danas je postao popularan vid zabave širom sveta. Upravo je to razlog zbog kog je kamp MOJ SUPER RASPUST ovaj sport uvrstio u svoje aktivnosti i prilagodio ga deci.

Zorbing je jedna od omiljenih aktivnosti dece u našem kampu. To je sport u kom se učesnici “voze” niz blagu padinu u velikoj gumenoj lopti, privezani sigurnosnim pojasevima. U loptu prečnika oko 2m, mogu se udobno smestiti dvoje dece. Tokom cele aktivnosti deca su pod stalnim nadzorom članova našeg tima.

Bubble fudbal na travi ili snegu

Igrajte fudbal na neuobičajan način, okruženi balonom.
Iako smešno zvuči, ova aktivnost je jako zabavna zbog ograničene pokretljivosti i zbog toga što se svaki sudar završi kolutanjem u balonu. Ukoliko vam i dalje nije jasno kako to izgleda, slike govore više od reči.
Igrači su u standardnoj fudbalskoj opremi, nadograđenoj mehurovima koji se nalaze od pojasa do glave. Igra je slična originalnom fudbalu. Međutim, razlikuje se u otežanom kretanju zbog “opreme” i kontakta između igrača. I pravila su malo izmenjena, jer faulovi ne postoje.

Slip’N Slide

Slip’N Slide je prvi put napravljen 1961. godine u čuvenoj fabrici igračaka Wham–O. Sačinjava je dugi list tanke plastike, koja postaje veoma klizava kada se prska vodom, a koristi se kao neka vrsta tobogana.

U kampu MOJ SUPER RASPUST napravljen je poligon za Slip’N Slide. Na jednoj padini pripremljena je plastična staza, koja je posuta sapunicom. Na kraju staze postavljen je mali bazen napunjen vodenom.

Praćke (povuci - potegni)

Karling