Radionice

Umovanje

Radionicu “umovanje” realizuje naš saradnik Dušan Pejčić,učitelj u OŠ Miloš Crnjanski, pionir animacije u Srbiji. Ova radionica je ostavila veliki utisak na naše mališane kao i na njihove učitelje i nastavnike. Umovanje” je interaktivna radionica za “oštrenje uma”. Deca imaju priliku da saznaju mnoge zanimljivosti iz sveta koji nas okružuje, kroz zagonetne priče.

Za otkrivanje tačnog odgovora potrebno je promišljanje, pa deca vrlo aktivno učestvuju u potrazi za rešenjem. Iz ugla dečijeg poimanja sveta, svaki odgovor koji daju je logičan i promišljen. Kada naposletku otkriju tačan odgovor, podatak koji su saznali ostaje upamćen. Iz ovih razloga, svaka radionica je vrlo dinamična i prožeta vedrom i veselom atmosferom. “Zagledan u nebo, svako zrno peska sa dlana pretvaram u sjajnu zvezdu na nebeskom-životnom svodu.”

Nastava engleskog jezika

Iako je MOJ SUPER RASPUST kamp u kome su zastupljene mnoge aktivnosti koji se baziraju na sportu, ipak naši mladi đaci moraju i malo da se posvete „knjizi”. Na originalan i nimalo dosadan način, predavači prenose znanje engleskog jezika našim đacima. Kroz razne igre, deca obogaćuju svoj rečnik učeći osnove engleskog jezika.

Osnove šaha

Još jedna od “misaonih” radionica jeste radionica gde naši đaci uče osnove šaha. Šah je klasična strateška igra koja se još uvek dosta igra i iako može izgledati kao jednostavna igra za neke, treba da se primene mnoge strategije kako bi izašli kao pobednici. Cilj ove radionice nije pobeda, već da motivišemo naše drugare na razmišljanje, fer igru i pre svega dobru zabavu.

Mala škola saobraćaja

Škola saobraćaja predstavlja još jednu od edukativnih radionica kampa. Sastoji se od teorijskog dela u okviru koga deca uče osnovna pravila u saobraćaju. Drugi deo radionice omogućava deci da uče da voze bicikle, ili onima koji to znaju, da usavrše tehniku vožnje. Vožnja se odvija izmedju čunjeva. U zavisnosti od sposobnosti i predznanja naših polaznika, nekada organizujemo i mala takmičenja, kako bismo stimulisali decu da nauče pravila saobraćaja, ali i da unaprede samu vožnju.

Hemijski eksperimenti

Eksperimenti fasciniraju decu. Čak i ako su sasvim jednostavni, oni ostavljaju snažan utisak i deca ih pamte kao neku posebnu čaroliju.

Ovo je bio dovoljan razlog da se tim kampa MOJ SUPER RAPUST odluči za uvodjene ove aktivnosti. Radionica će pomoći deci da u školi, na časovima fizike i hemije, kada za to dođe vreme, da bolje shvate mnoge pojmove koji se kroz nastavu samo teoretski obradjuju. Na našem kampu, mališani obožavaju hemiju.

Umetnička radionica

Ova radionica je namenjena svoj onoj deci koja imaju, ili još uvek nisu otkrili svoj talenat i ljubav prema umetnosti. Cilj radionice je da pokrene maštovitost i originalnost kod dece. Prilagođena je svim uzrastima, tako da deca mogu uživati i razvijati svoju kreativnost u različitim pravcima. Zahvaljujući ovoj radionici, deca će uvideti da se kukuruz, lan, susam i mnoge druge žitarice i semenke ne koriste samo u ishrani, već i za izradu i ukrašavanje mnogih predmeta. Nakon ovih radionica, kuća će sigurno biti obogaćena barem nekim magnetom, koji je zasigurno unikatan.