Moj Super Izlet - Zasavica

Moj super izlet - Zasavica

Zasavica se nalazi u jugoistočnom delu Evrope, u Srbiji, na području južne Vojvodine i severne Mačve, istočno od reke Drine i južno od reke Save, na teritoriji opština Sremska Mitrovica i Bogatić.
Specijalni rezervat prirode Zasavica je idealna destinacija u Srbiji za odmor. Ukupna površina rezervata je 1825 ha od čega je 675 ha u prvoj kategoriji zaštite. 
Zasavica može da se pohvali sa čak 192 vrste flore i faune koje su potpuno jedinstvene u Srbiji, a neke od njih i u celom svetu.
Od životinjskog sveta verovatno najinteresantniji jeste dabar, a videćete stada mangulica i podolskog govečeta, farmu magaraca kao i mini zoološki vrt.

Vreme realizacije - termini

Radni dani I vikendi tokom proleća I jeseni.

Za više informacija možete kontaktirati agenciju.

Cena

U cenu izleta je uračunato:

 • Autobuski prevoz autobusima visoke turističke kategorije
 • Radionice, aktivnosti, usluge rekreatora
 • Ručak u restoranu
 • 1 animator na 25-30 ucenika

Program putovanja

Polazak u 8.00 h iz Beograda sa dogovorenog mesta. Po dolasku upoznavanje sa domaćinima i sadržajima koje kompleks nudi. Sledi celodnevni program:

 • 10:00h Dolazak u kompleks specijalnog rezervata prirode Zasavica
 • Dobrodošlica za grupe, upoznavanje sa rekreatorima i raspored aktivnosti
 • 10:30h Prepodnevna animacija: MINI pikado, tradicionalne igre, kranovi, bubble fudbal.
 • 13:45h Ručak u Etno vajatu
 • 14:15h Poslepodnevna animacija: šatori, šuter, dženga, praćke, timske igre.
 • 16:00h Koreografije
 • 17:00h Kraj programa

Povratak kući oko 18:30h

Bubble fudbal

Bubble fudbal ili fudbal u velikom balonu, na travi ili snegu – igrajte fudbal na neuobičajan način, okruženi balonom.

 

Iako smešno zvuči, ova aktivnost je jako zabavna zbog ograničene pokretljivosti i zbog toga što se svaki sudar završi kolutanjem u balonu. Ukoliko vam i dalje nije jasno kako to izgleda, slike govore više od reči.

 

Igrači su u standardnoj fudbalskoj opremi, nadograđenoj mehurovima koji se nalaze od pojasa do glave. Igra je slična originalnom fudbalu. Međutim, razlikuje se u otežanom kretanju zbog “opreme” i kontakta između igrača. I pravila su malo izmenjena, jer faulovi ne postoje.

Podizanje šatora

Deca vole kućice, šatore i mesta za skrivanje. Verovatno ne postoji dete na ovom svetu koje nije u nekom trenutku pokušalo da napravi šator ili skrovište za igru.


Na ovoj radionici deca uče osnove kampovanja i logorovanja. Podeljeni u male grupe i kroz timski rad i saradnju, a uz stalan nadzor animatora, deca podižu šatore i imaju priliku da izbliza vide kako izgleda kampovanje u prirodi.


Tokom ove aktivnosti deca se upoznaju sa neophodnom opremom za kampovanje i njihovom upotrebom. Upoznaju prednosti boravka u prirodi, daleko od interneta i malih ekrana.

Dženga

Dženga je društvena igra koja zahteva fizičke i mentalne veštine. Cilj igre je povecati visinu tornja a da on ne padne. Iz donjih nivoa se izvlače drveni blokovi i postavljaju na vrh tornja, čime se pravi sve viša, a manje stabilna struktura. Igra preciznosti i strpljenja.

Praćke i Mini pikado

Uz pomoć velike praćke deca pokušavaju da pogode cilj, uz rušenje svih prepreka na putu, a u igri Mini pikado deca na zabavan način, ciljajući loptom ogroman pikado, vežbaju svoju preciznost.

Padobran, tradicionalne igre, kranovi

Ove igre podstiču decu na saradnju u timu, pomažu im u socijalizaciji, uče ih da jedino koordiniranim pokretima mogu da ostvare cilj i uspešno završe postavljene zadatke.