NOVO! Učenje hemije na našem kampu!

NOVO! Učenje hemije na našem kampu! Ne, to nije šala, odlučili smo da ovu, po mišljenjima mnogih, tešku nauku približimo našim mališanima, da je razumeju, zavole i dosta nauče.

 

Brojna istraživanja ukazuju da je hemija, prema mišljenju naših učenika, jedan od nastavnih predmeta najtežih za učenje, kako u osnovnoj tako i u srednjoj školi, da učenici hemiju smatraju nevažnom za njihov svakodnevni život, kao i za buduće zanimanje. Hemija je eksperimentalna nauka i kao takva zahteva da se njeni časovi izvode u laboratoriji. Upravo se kroz rad (učenje) uz pomoć ogleda hemija najbolje razume i prihvata.

 

Naša nova SUPER aktivnost Hemijski eksperimenti koje ćemo mi zvati MOJE SUPER MOĆI se zasniva na interaktivnom radu u laboratorijskim uslovima gde tokom dva jednočasovna programa deca u saradnji sa moderatorima izvode niz zanimljivih eksperimenata. U pitanju su praktični i u potpunosti sigurni eksperimenti posebno osmišljeni za decu osnovnoškolskog uzrasta sa ciljem da pored upoznavanja sa osnovama hemije podstaknu dečiju kreativnost i unaprede proces učenja između dece i odraslih.
Zar nije sjajno da tokom raspusta naučiš nešto novo i zanimljivo i da hemija više ne bude “bauk”. Jedva čekamo, a vi?